Merivartiosto toivoo malttia jäillä liikkumiseen: ”Useita henkilöitä mennyt jäiden läpi”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Talvi on saapunut koko Suomeen, minkä ansiosta useiden vesistöjen pinnat ovat alkaneet jo jäätyä. Jäät saattavat houkutella monia jo pilkkimään, ja Lapissa jäänpaksuus vaihtelee Vesi.fi-palvelun mukaan jo paikoitellen 16-26 sentin välillä.

Jäänpaksuuden heittelemisen vuoksi jäillä voi kuitenkin piillä salakavala vaara etenkin maan länsi- ja etelärannikolla. Länsi-Suomen Merivartiosto peräänkuulutti Twitterissä malttia jäille kaipaavilta. Merivartioston mukaan tiistaina 30. marraskuuta ilmi tuli jo useita tapauksia, joissa jää on pettänyt ihmisten alta.

– Nyt malttia! Tänään on useita henkilöitä mennyt jäiden läpi. Kaarinassa neuvokkaat koiranulkoiluttajat onnistuivat pelastamaan jäihin vajonneen henkilön. Henkilö saatiin avannosta koiranulkoilutushihnaa apuna käyttäen, Merivartiosto twiittasi.