Poliisi takavarikoi 226 796 kiloa marijuanaa – arvo 444 miljoonaa euroa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Oregonissa on paljastettu jättimäinen laiton huumausainebisnes. Oregonin White Cityn teollisuusalueella sijaitsevasta varastosta löytyi jättimäinen 226.796 kilon erä marihuanaa. Satsin katukauppa-arvo on 444 miljoonaa euroa.

Kannabis on laillistettu viihdekäyttöön Oregonin osavaltiossa. Siitä kerätään runsaasti verotuloja, jotka kohdennetaan suoraan sosiaali- ja terveydenhoidon palveluihin. Kannabiksen tuottaminen ilman virallista lisenssiä on laitonta.

Laiton varasto paljastui viikkoja kestäneellä tutkimustyöllä. Poliisit tekivät paikanetsinnän viiteen eri kohteeseen samanaikaisesti. Kaikki varastoissa työskennelleet olivat maahanmuuttajia, jotka elivät työpaikallaan ankeissa olosuhteissa, poliisi tiedottaa. Noin sataa asiaan liittyvää ihmistä on kuulusteltu.