Suomessa on lukuisia talvitoreja – Lappeenrantaan nousi uusi Joulumaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lappeenrannan Marianaukiolle on noussut Joulumaa. Suomessa on yhä useammin omaksuttu eurooppalainen tyyli luoda joulutoreille tunnelmallinen ymoäristö valoilla ja herkuilla. Joulumaa aukeaa perjantaina 4. joulukuuta kuukauden ajaksi.

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatuottaja Karri Heinon mukaan Joulumaan yhtenä maamerkkinä toimii jättikuusi, jonka koristelusta vastaavat itse tehdyin koristein Lönnrotin koulun oppilaat.

– Lisäksi Joulumaan viereen sijoitetaan jättinäyttö, jonka välityksellä kaupungin koulut toivottavat jouluisten piirustusten ja tervehdysten myötä asukkaille hyvää joulua. Näytöllä esitetään muutakin sisältöä, kuten kaupungin joulutervehdyksiä ja kuvataiteilija Tiinalotta Särmölän ekosarjakuvia.

Joulumaassa toimii Joulupukin sivutoimipiste, Joulupukin paja, jonka ikkunasta sisään kurkistaessaan voi nähdä tonttujen työpöydän ja lelujen pakkauspisteen, joiden ympärillä tontut puuhastelevat. Pajassa on myös Joulupukin lepotuoli sekä paljon jouluisia sisustuselementtejä. Joulumaa toteutettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa, ja se oli Heinon mukaan suosittu ja pidetty vierailukohde.

– Halusimme Joulumaan voimin säilyttää joulun tunnelman myös ydinkeskustassa nyt kun Joulutori siirtyi Kauppatorille. Joulutorin, Joulumaan ja niiden välissä sijaitsevan Loistopuiston muodostama tonttupolkumainen kokonaisuus tarjoaa varmasti jokaiselle jotakin, Heino hehkuttaa.

Joulumaa kuva Minna Kivistö, Lpr kaupunk