Vuorikiipeilijä löysi 60-luvulla lento-onnettomuudessa kadonneita jalokiviä – sai pitää osan aarteesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Anonyyminä pysytellyt vuorikiipeilijä teki vuonna 2013 Alpeilla odottamattoman löydön. Hän löysi Mont Blancilta smaragdeja ja safiireja, jotka olivat päätyneet vuorelle lento-onnettomuuden yhteydessä lähes 60 vuotta sitten.

Jalokivien arvo on yhteensä noin 150 000 euroa. Ranskan viranomaiset ovat nyt myöntäneet vuorikiipeilijälle luvan pitää puolet hänen löytämistään arvoesineistä. Niiden alkuperäistä omistajaa ei kyetty tavoittamaan.

Puolet jalokivistä luovutetaan Chamonix-Mont-Blancin paikallishallinnolle, ja ne tullaan asettamaan esille Chamonixin kristallimuseoon. Jalokiviä kuljetettiin oli CNN:n mukaan kuljetettu lentoyhtiö Air Indian Boeing 707 -koneessa, joka törmäsi Mont Blanciin vuonna 1966. Kyseisestä turmakoneesta ja vuonna 1950 samalle alueelle pudonneesta Air Indian toisesta koneesta peräisin olevia esineitä löydetään toisinaan edelleen vuoren rinteiltä.