Ostitko tämän tuotteen ruokakaupasta? Älä käytä, vaan palauta heti kauppaan

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Raisio vetää takaisin Beanit-härkäpapusuikaleet ja Beanit-härkäpapumurut 250 gramman pakkauksissa. Takaisinvedon syynä on se, että yhdestä erästä on omavalvonnassa löytynyt Listeria monocytogenes –bakteeria eli listeriaa.

– Tutkimukset ja näytteet osoittavat, että listeria on tullut tuotteeseen pakkauslinjalta pakkaamisen yhteydessä, eikä se ole peräisin raaka-aineista. Vaikka listeriaa on löytynyt yhdestä erästä, varotoimenpiteenä vedämme takaisin kaikki 250 gramman Beanit-härkäpapusuikale ja Beanit-härkäpapumurutuotteet kaupoista, kuluttajilta ja tukuista, Raisiolta kerrotaan.

Tuotteet tunnistaa siitä, että niiden viimeinen käyttöpäivä on pakkauksessa aikavälillä 14.-30.12.2021. Elintarvikkeen kuumentaminen yli 72 asteeseen tuhoaa listerian, mutta Raisio ei kuitenkaan suosittele tuotteen käyttöä, vaan tuote tulee hävittää. Tuotteen ostaneet voivat ottaa yhteyttä Raision kuluttajapalveluun.