Paljastuskirja: Donald Trumpin happitasot olivat vaaralliset koronatartunnan aikana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Donald Trumpin presidenttikausi päättyi viime tammikuussa, mutta hänen virkakautensa puhututtaa yhä mediassa. Nyt otsikoihin on noussut Valkoisen talon entisen kansliapäällikön, Mark Meadowsin tulevassa kirjassa tekemä paljastus.

Meadowsin tuoreessa The Chief’s Chief -kirjassa käsitellään muun muassa Trumpin koronaan sairastumista lokakuussa 2020. Kirjan mukaan Trumpin veren happitasot laskivat 2. lokakuuta jopa hänen ikäluokalleen vaarallisille tasoille, noin 86 prosenttiin. Veren normaali happitaso on 95-100 prosenttia.

CNN-uutissivuston mukaan asiaa ei ole aikaisemmin tuotu julkisuuteen. Happitason laskemisen seurauksena Valkoisen talon lääkäri Sean Conley suositteli presidentin siirtämistä sairaalahoitoon. Kun Trumpia lopulta oltiin kuljettamassa helikopterilla sairaalaan, oli presidentti Meadowsin mukaan niin heikossa kunnossa että hän kykeni hädin tuskin pitelemään salkkua kädessään.