Skandaali kamelien kauneuskilpailussa – eläimiä diskattiin botoxin käytön vuoksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kameleille Saudi-Arabiassa järjestettävässä kauneuskilpailussa kuohuu. Viranomaisratsian myötä yli 40 kamelia on hylätty vuosittaisesta kilpailusta. Syynä oli botoxin ja muiden kamelien ulkonäköä tehostaneiden apukeinojen käyttö. Vuoden 2021 King Abdulaziz Camel Festival -tapahtuma sai alkunsa aikaisemmin tässä kuussa.

Tapahtumassa kamelinkasvattajilla on mahdollisuus ilmoittaa mukaan kauneimmat kamelinsa kisaamaan lähes 60 miljoonan euron voittopotista. Botoxin ruiskuttaminen ja muut kosmeettiset keinot ehostaa kameleiden ulkonäköä ovat AP-uutistoimiston mukaan kilpailussa ehdottomasti kiellettyjä.

Tänä vuonna viranomaisille selvisi, että osa kasvattajista oli ruiskuttanut botoxia kameleiden huuliin. Kasvattajat olivat myös muun muassa venyttäneet kamelten huulua ja neniä, kasvattaneet niiden lihaksia homoneilla ja tehneet eläinten vartaloiden osista isomman näköisiä kuminauhojen avulla. Kamelinkasvatus on miljoonien eurojen arvoista liiketoimintaa. Kamelifestivaalien ohjelmaan kuuluu kauneuskilpailun ohella muun muassa kameleiden nopeuskilpailuja ja myyntitapahtumia.