Suomalaisyhtiön suosikkipeli saa jatkoa – Alan Wake 2 ilmestyy vuonna 2023

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisyhtiö Remedy Entertainmentin Alan Wake -peli on saamassa jatkoa. Jatko-osa ilmestyy yli kymmenen vuotta ensimmäisen pelin julkaisun jälkeen, vuonna 2023. Ensimmäisessä pelissä jännityskirjailija Alan Wake joutui kohtaamisiin pimeyden voimien kanssa Bright Fallsin pikkukaupungissa.

Remedyn Sam Laken mukaan ensimmäinen Alan Wake oli toimintapeli kauhuelementeillä, kun taas jatko-osa on puhdasta selviytymiskauhua. Esimakua Alan Wake 2 -pelistä saadaan sen tuoreessa ensimmäisessä trailerissa, jossa päähenkilö toteaa hirviöillä olevan monenlaisia kasvoja.

Alan Wake julkaistaan Playstation 5, Xbox Series X ja Windows PC -laitteille vuonna 2023. Sen julkaisijana toimii Epic Games. Alun perin Xbox 360 -konsolille julkaistusta alkuperäisestä Alan Wakesta on tullut vuosien saatossa kulttisuosikki. Pelistä julkaistiin lokakuussa 2021 uudistettu versio PC, Xbox One, Xbox Series X/S, Playstation 4 ja Playstation 5 -laitteille.