Lukijat äänestivät: Tämä on paras joululahja vuonna 2021

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ravintola- ja ruokamedia Toptaste on kysynyt lukijoiltaan parhaita lahjaideoita. Listan kärkeen nousivat helpot ja aina kelpaavat lahjakortit ja riihikuiva raha. Siivouslahjakortti on yksi nerokkaimmista.

– Monet selvästi arvostavat itsetehtyä lahjaa. Ääniä saivat esimerkiksi itsetehdyt herkut kuten taatelikakku, karkit, suklaat, konvehdit, tortut, piparit, sinappi ja mausteseos.

Käsityöihmiset voivat toteuttaa myös seuraavat äänestetyt itsetehdyt lahjat: saippua, kynttilä sekä neulomalla villasukat tai pipo. Valokuvakirja yhteisistä hetkistä lahjan saajan kanssa lämmittää varmasti myös jokaisen mieltä, Toptaste luettelee.

On järkevämpää antaa lahjaksi jotain hyödyllistä kuin väkisin jotain tarpeetonta. Perinteiset lahjat pitävät pintansa kuten suklaa, punaviinipullo ja kirja. Muita äänestettyjä konkreettisia lahjoja olivat sukat, pyjama, torkkupeitto, painopeitto, hajuvesi ja joulukukka. Herkkukori on myös oiva lahja ja sopii myös henkilölle, jolla on jo niin sanotusti kaikkea.

– Kotimaista käsityötä pidetään selvästi arvossa, koska myös se sai ääniä. Tarjontaa on paljon ja samalla on hienoa tukea suomalaista työtä!

Monet äänestivät lahjaideaksi myös yhteistä aikaa läheisten kanssa. Tämä on myös oiva lahjavinkki sellaiselle, jolla on rahat vähissä, tähän lahjaan ei nimittäin tarvitse paljoa rahaa, jos ollenkaan.