Seiska: Sofia Belorfin Katiska-vyyhdin rikoshyöty ulosottoon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Käräjäoikeus tuomitsi kohujulkkis Sofia Belórfin aiemmin tänä vuonna niin sanottuun Katiska-vyyhtiin liittyen. Nainen sai ehdollisen vankeustuomion huumausainerikoksesta ja rahanpesusta. Tuomion pituus on 80 päivää.

Lisäksi Sofia Belórf tuomittiin menettämään valtiolle 8.000 euroa, jotka hänen on laskettu saavuttaneen rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä. Hän joutuu myös korvaamaan asianajokuluja yhteensä 10.500 euroa, eli maksettavaa kertyy koko oikeujutusta 18.500 euroa.

Seiskan mukaan maksut ovat menneet nyt ulosottoon. Sofia Belórf on valittanut tuomiosta. Valitus ei kuitenkaan koske asianajokulujen saatavia. Sofian ex-mies ja Katiska-vyyhdin päätekijä Niko Ranta-Aho tuomittiin 11 vuoden vankeusrangaistukseen. Ranta-Ahon lisäksi pääsyytettynä oli rikollisliiga Cannonballin entinen presidentti Janne Tranberg.