Varkaat iskivät nyt autoliikkeisiin – matkaan katalysaattoreita ja arvokkaita ajoneuvoja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Uudenmaan poliisille on marras-jouluun aikana tehty muutamia rikosilmoituksia autoliikkeisiin kohdistuneista murroista. Autoliikkeisiin on murtauduttu muun muassa ikkuna rikkomalla.

– Liikehuoneistojen sisältä saaduilla avaimilla varkaiden matkaan on lähtenyt autoliikkeessä myynnissä olevia arvokkaitakin autoja. Myös autoliikkeiden pihassa myytävänä olleista yksittäisistä autoista on anastettu katalysaattoreita. Tai sitten autoihin on murtauduttu ja varkaiden matkaan on lähtenyt muun muassa rengassarjoja vanteineen, poliisi kertoo.

Poliisista muistutetaan autoliikkeen vastuuhenkilöitä laittamaan myytävissä olevien autojen avaimet varmaan talteen, lukkojen taakse, jotta ne eivät joudu varkaiden tai muidenkaan niille kuulumattomien henkilöiden käsiin. Myös hyvästä valaistuksesta ja kameravalvonnasta autoliikkeiden pihoilla on hyötyä näiden rikosten ehkäisemisessä sekä selvittämisessä.