Facebook maksoi Meta-tavaramerkistä 60 miljoonaa dollaria

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebookin emoyhtiö vaihtoi taannoin nimeään. Facebookin lisäksi Instagramin, Messengerin ja Whatsappin omistava yhtiö tunnetaan nykyään nimellä Meta Platforms Inc., eli yksinkertaisemmin Meta.

Meta-nimi tuli Facebookille kalliiksi. Yhtiö nimittäin osti Meta-nimen tavaramerkkioikeudet yhdysvaltalaiselta Meta Financial Group -pankilta. Tavaramerkkioikeuksista maksettiin 60 miljoonaa dollaria, eli noin 53 miljoonaa euroa.

Reuters-uutistoimiston mukaan Facebook kävi neuvotteluja Meta Financial Groupin kanssa ennen varsinaista nimenmuutosta. Facebookin emoyhtiö otti Meta Platforms -nimen käyttöön lokakuussa. Teknologiajätin mukaan nimi viittaa yhtiön pyrkimyksiin kohota metaversumin, internetin tulevaisuudeksi kuvaillun interaktiivisen virtuaaliuniversumin rakentajaksi.