Rahtialukset törmäsivät Itämerellä – kaksi pidätettiin törkeästä ruorijuopumuksesta epäiltynä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kaksi rahtilaivaa törmäsi toisiinsa Itämerellä varhain maanantaiaamuna. Brittiläinen ja tanskalainen alus törmäsivät toisiinsa Ruotsin Ystadin ja Tanskan Bornholmin välillä. Törmäyksen seurauksena Karin Hoj -tanskalaisalus kaatui.

Ruotsin rannikkovartiosto on tiedottanut kahden Scot Carrier -brittialuksen miehistön jäsennen tulleen sittemmin pidätetyksi. Heitä epäillään DW-uutiskanavan mukaan törkeästä ruorijuopumuksesta, törkeästä huolimattomuudesta meriliikenteessä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Tapahtumien tarkat yksityiskohdat ovat edelleen epäselviä. Kaksi kaatuneen tanskalaisaluksen miehistön jäsentä katosi onnettomuuden yhteydessä. Heistä toinen on sittemmin löydetty kuolleena.