Kuningatar Elisabet perui joululounaan toistamiseen – ensimmäisen piti olla poikkeus

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittihovista on tiedotettu, että Yhdistyneen kuningaskunnan kuningatar Elisabet on perunut suositun joululounaan. Hän ehti jo aiemmin lupaamaan, että kutsuu lounaalle 50 ihmistä, koska viime vuonna juhlinta jäi väliin koronaviruksen vuoksi. Sama näyttää toistuvan myös tänä vuonna – rokotteista ja muista rajoitustoimista huolimatta.

Viime vuonna hovi perui myös perhejoulun, koska briteillä oli tiukat rajoitukset. Juhlintaan sai osallistua vain kaksi perhettä. Viime joulu oli 99-vuotiaan Philipin viimeinen. Nyt 95-vuotias kuningatar joutui jo perumaan lounaan, eikä perheen muusta joulunvietosta ole kerrottu julkisuuteen tietoja, CNN uutisoi.

Hänen oli tarkoitus järjestää lounas Windsorin linnassa. Viime vuonna perhe kokoontui tapaninpäivänä ulkoilun merkeissä. Nähtäväksi jää, kuinka hovi aikoo lopulta viettää juhlapyhiä ja kuinka koronavirus vaikuttaa järjestelyihin. Kuningatar Elisabet on tänä vuonna ensimmäistä kertaa leski.