Poliisi nappasi kaapelivarkaat rysän päältä Haapajärvellä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oulun käräjäoikeus vangitsi tänään kaksi Tampereen seudulla asustavaa 1970- ja 1980-luvulla syntynyttä mieshenkilöä epäiltynä todennäköisin syin törkeästä varkaudesta. Teko tapahtui Haapajärvellä sunnuntai-iltana 12. joulukuuta.

Rikoksesta epäillyt olivat ajaneet anastamallaan ajoneuvolla Tampereen lähistöltä suoraan Haapajärvelle tekopaikalle, missä olivat illan pimeydessä lastanneet kyydille huomattavan määrän erilaisia kaapeleita ja vähän muutakin omaisuutta. Anastetun omaisuuden määrä on ainakin 20.000 euroa.

Poliisi otti varkaat verekseltään kiinni heti tapahtuman jälkeen läheisellä valtatiellä. Kaapelit saatiin takaisin tällä kertaa varsin nopeasti. Poliisi asetti molemmat miehet tutkintavankeuteen. Molemmilla rikoksesta epäilyillä on rikostaustaa. Syytteen noston määräaika on jutussa 24.2.2022.

– Iso kiitos tästä kiinniotosta kuuluu anastetun kuorma-auton omistajalle, joka välitti tietoa poliisille auton paikanninlaitteen tiedoista, poliisista kerrotaan.