MTV: Kuusamolaisesta navetasta löytyi huumetehtaan varasto

Ohhoh! · Tim Isokivi

Oulun käräjäoikeudessa käsiteltiin tapausta, jossa Kuusamossa sijaitsevasta navetasta löydettiin amfetamiinin valmistukseen käytettäviä lähtoaineita. Aineita olisi KRP:n mukaan riittänyt 75,5-119 kilon 20-prosenttisen amfetamiini- tai metamfetamiinierän valmistamisemiseen. Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä MTV Uutiset.

Tapauksessa syytettynä ollut mies oli kertonut, ettei hän tiennyt minkälaisesta aineesta oli kyse. Hän väitti saaneensa aineet Vantaalta vuonna 2007 ulkomaalaiselta mieheltä väliaikaiseen säilytykseen. Syytetty kiisti käsitelleensä ainetta ja vetosi siihen, että amfetamiinin valmistaminen olisi laboratorio-olosuhteita vaativa toimenpide.

Käräjäoikeus kuitenkin katsoi vuonna 1967 syntyneen miehen olleen aiemman huumerikostaustansa vuoksi selvillä siitä, että aine liittyi huumeiden valmistamiseen. Hänen katsottiin syyllistyneen vuosina 2015-2017 huumausainerikoksen valmisteluun.

Oikeus katsoi, että miehen oikeudenmukainen rangaistus olisi kolmen vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistus. Mies tuomittiin huhtikuussa Helsingin käräjäoikeudessa jo kuuden vuoden vankeusrangaistukseen, minkä latsettiin alentavan tuoreen tuomion yhden vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdottomaksi rangaistukseksi.