Sheikki erosi – tuomittiin maksamaan 650 miljoonaa euroa elatusapua

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Dubain sheikki Mohammed bin Rashid al-Maktoum ja hänen vaimonsa prinsessa Haya bint al-Hussein ovat eronneet. Prinsessa on paennut lastensa kanssa Iso-Britanniaan oman ja jälkikasvunsa turvallisuuden vuoksi. Nyt sheikin elatusvelvollisuutta on käsitelty korkeimmassa oikeudessa.

Korkein oikeus on määrännyt Mohammed bin Rashid al-Maktoumin maksamaan prinsessalle ja heidän yhteisille lapsilleen 650 miljoonan euron elatusmaksun. Lisäksi hän joutuu maksamaan lapsilleen 6,5 miljoonaa puntaa joka vuosi. Raha on tarkoitettu prinsessan käytössä olevien kiinteistöjen ylläpitokustannuksiin. Lisäksi rahaa täytyy olla elintason ylläpitämiseen, kuten turvallisuuden, lomien, matkojen, palvelusväen ja kotieläinten kustannuksiin.

Pariskunta erosi prinsessan oltua kaksi vuotta salasuhteessa henkivartijansa, Russell Flowersin kanssa. Pariskunnan lapset ovat täysin prinsessan huoltajuuden alaisena. Lapset ovat syntyneet vuonna 2007 ja 2012. Kyseessä on Yhdistyneen kuningaskunnan historian kallein ero, The Guardian uutisoi.