Sähköautoilijoille vinkkejä joulun viettoon – akku täyteen, suunnittele reitti enakkoon

Autot · Tim Isokivi

Sähköautoilijat ry on listannut vinkkejä sujuvaan joulun ajan liikennöintiin sähköisillä ajoneuvoilla. Tärkeää on järjestön mukaan esimerkiksi akun täyteen lataaminen ja reitin enakkoon suunnittelu.

Matkaan kannattaa lähteä täydellä akulla ja etukäteen ennen lähtöä lämmitetyllä autolla, sillä näin varmistetaan pienempi kulutus ja nopeampi lataus. Reitti ja auton latauspaikat on hyvä suunnitella jo ennakkoon esimerkiksi verkossa. Puhelimeen suositellaan myös asentamaan 112-sovellus hätätilanteiden varalle sekä tallentamaan puhelimeen vakuutusyhtiön tiepavlelun tai autoliiton numero.

Eri latausoperaattoreiden sovellukset on hyvä ladata ennen lähtöä. Myös maksukortin tiedot ja tilin saldo on hyvä varmistaa kätevarausten varalta. Sähköautoilijat ry kehottaa määränpään huomioiden lataamaan ensisijaisesti kaksi lyhyttä latausta suurteho- ja pikalatureilla yhden pienemmän latauksen sijaan.

Myös määränpään latausmahdollisuudet kannattaa selvittää etukäteen ja ottaa mukaan tarvittavat kaapelit. Ruuhkaisimpia aikoja on hyvä välttää, ja mukaan kannattaa varata hyvän joulumielen lisäksi lämmintä vaatetta esimerkiksi rengasrikon varalle.