Jalasjärvellä erikoinen onnettomuus – kymmeniä tuhansia litroja Juustoportin maitoheraa valui maahan

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Jalasjärvellä todistettiin keskiviikkona 22. joulukuuta epätavallista onnettomuutta. Jopa kymmeniä tuhansia maitoheraa valui maahan maito- ja juustotuotteistaan tunnetun Juustoportti-yrityksen meijerillä.

Onnettomuus sai alkunsa Juustoportin herasäiliön kallistuttua ja jäätyä nojaamaan seinää vasten keskiviikkoaamuna noin kello 9:30. Säiliön sisällä ollut hera valui pihamaalle ja osittain sisälle seinän kautta. Onnettomuudessa ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Aluetta siivottiin Pelastuslaitoksen johdolla. Heran päätymistä vesistöön estettiin patoja tekemällä, sillä aine saattaisi aiheuttaa ongelmia ympäristölle. Onnettomuuden uskotaan johtuneen noin kaksiviikkoa sitten asennetussa säiliössä olleesta valmistus- tai suunnitteluvirheestä.