Miss Suomi -perintöprinsessa Emmi Suuronen julkaisi rehelliset selfiet – fanit kiittelevät

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Miss Suomi 2021 -kilpailussa ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittu mallikaunotar Emmi Suuronen on julkaissut rehellisen selfiekoosteen Instagramiin. Hänen sanomansa on todella tärkeä, sillä keinotekoisilla kuvilla ja muokkauksilla asetetaan paineita nuorille heidän ulkonäköönsä liittyen. Monen mielestä sosiaalisessa mediassa tulisi olla muokattujen kuvien kohdalla selkeä maininta filtteristä ja manipuloimisesta.

– Halusin tulla muistuttamaan, että jokainen meistä on ainutlaatuinen ja kaunis, juuri sellaisena kuin on, Suuronen kirjoittaa.

– Sosiaaliseen mediaan on erittäin helppo ja nopea muokata viimeistelty lopputulos. Totuttu tapa voi kuitenkin sokeuttaa ja viimeistely voi siirtyä vääristelyn puolelle suosion saavuttamiseksi. Ylimuokattu lopputulos kuitenkin paistaa aina ruudun läpi ja sen oppii tunnistamaan sekä suodattamaan näyttävien kuvien pinnalta.

Suurosen viesti on, että kenenkään ei tulisi verrata itseään muihin sosiaalisessa mediassa. Norjassa on otettu käyttöön laki, jonka mukaan kaupallisessa tarkoituksessa julkaistujen kuvien yhteydessä tulee mainita, mikäli kuvaa on manipuloitu tai käytetty filtteriä. Saman käytännön sopisi leviävän kaikkialle maailmaan.