Varoitus huijaussoitoista: Suomalaisilta kalastellaan pankkitunnuksia koronatodistuksen varjolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaisista huijauspuheluista ja huijausviesteistä on tullut etenkin korona-aikana sitkeä riesa. Nyt sumalaisia on varoitettu jälleen uudesta huijaussoittokampanjassa. Siinä pankkitunnuksia yritetään kalastella ajankohtaisen aiheen varjolla.

Omakanta-palvelu on julkaissut varoituksen koronapassi-huijaussoitoista. Niissä huijarit väittävät tarjoavansa vastaajalle apua koronatodistuksen hakemiseen omakannasta. Todellisuudessa he yrittävät kalastella ihmisten pankkitunnuksia omiin tarkoitusperiinsä.

Omakanta muistuttaa, ettei omia pankkitunnuksia tule koskaan antaa ulkopuolisille. Mikäli Omakantaa ei käy itse, on koronapassina toimiva koronatodistus mahdollista saada paperiversiona oman kunnan terveyskeskuksesta. Ohjeita turvalliseen asiointiin Omakannassa on kerätty Kanta.fi-sivustolle.