Australialaismiehelle tuomio: Saa poistua Israelista vasta 8 000 vuoden päästä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Israelissa asuva australialaismies on joutunut epätavalliseen tilanteeseen. 44-vuotiaan miehen mukaan hänet on määrätty 8 000 vuoden maastapoistumiskieltoon. Taustalla on elatusmaksuihin liittyvä oikeuden päätös.

Kemistinä työskentelevä Noam Huppert ei saa poistua Israelista ennen joulukuun 31. päivää vuonna 9999, uutisoi News.com.au. Hänelle on oikeuden mukaan kertynyt maksamattomia elatusmaksuja 1,9 miljoonan euron edestä.

Epätavallisen matkustuskiellon taustalla on oikeuden päätös, jonka mukaan eronneen Huppertin täytyy maksaa kahdelle lapselleen kuukausittain yhteensä 10 000 shekeliä eli noin 2 850 euroa. Vuosi 9999 valittiin takarajaksi siksi, että se oli suurin mahdollinen tietojärjestelmän mahdollistama vuosiluku. Huppertin mukaan hän ei voi poistua maasta, olisipa syynä sitten loma tai työmatka.