Kela: Opintotuen vuositulorajat nousevat väliaikaisesti

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kela on muuttanut etuuksiaan ensi vuodelle. Vuosi 2022 tuo muutoksia leskeneläkkeeseen, sairauspäivärahaan ja opintotuen tulorajoihin. Opintotuen tulorajat nousevat vuoden 2022 ajaksi neljänneksellä.

Vuonna 2022 opiskelijan vuosituloraja on 15.630 euroa, jos hän nostaa opintotukea yhdeksältä kuukaudelta. Korotetut vuositulorajat koskevat vain vuodelle 2022 myönnettyä opintotukea. On mahdollista, että vuositulorajat pienenevät jälleen vuodelle 2023.

Äitiys-, isyys- ja vanhempainpäivärahan sekä erityishoitorahan vähimmäismäärä suurenee. Myös täyden elatustuen määrä suurenee. Lisäksi peruspäivärahan ja työmarkkinatuen määrä suurenevat vuodelle 2022. Toimeentulotuen perusosa suurenee hieman ensi vuonna sekä lääkekustannusten vuosiomavastuu nousee hieman. Lisää muutoksista voi katsoa täältä.