Julkkiskokki Kari Aihinen: Näillä vinkeillä valmistat parhaat uudenvuoden nakit

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nakit ovat etenkin Suomessa pitäneet pintansa uudenvuoden suosikkiruokana vuosikymmenten ajan. Niiden valmistuksen voi kuitenkin mokata yllättävänkin helposti. Nyt julkisuudesta tuttu keittiömestari Kari ”Kape” Aihinen on antanut vinkkejä sujuvaan nakkien valmistamiseen.

– Yleisin virhe on se, että nakkeja keitetään kiehuvassa vedessä. Silloin ne halkeavat helposti. Toinen virhe tehdään usein siinä, että nakkeja pidetään kuumassa vedessä liian kauan, jolloin niiden väri muuttuu harmaaksi, Aihinen paljastaa.

Kattilaan kannattaa laittaa reilusti vettä, ja sen kiehuessa katkaista virta ja siirtää kattila pois liedeltä. Nakit laitetaan kattilaan viideksi minuutiksi, ja lopputulos oon täydellinen jos nakki napsahtaa.

Uunissa nakkeja ei kannata lämmittää liian kuumassa lämpötilassa eikä liian pitkää aikaa. Sopiva lämpötila on noin 150 astetta, ja rapeamman lopputuloksen takaamiseksi voi nakit pilkkoa parin sentin paloiksi.