Metsähallituksen jätti-investointi: Neljä miljoonaa euroa Tunturi-Lapin retkeilyalueisiin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Tunturi-Lapin puistoalueella, Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa ja Käsivarren erämaa-alueella, on vuoden 2021 aikana investoitu neljä miljoonaa euroa retkeilyrakenteiden ja palveluiden kehittämiseen. Investoinneilla vastataan jatkuvasti kasvaviin käyntimääriin.

Metsähallitus on rakentanut Lapin retkeilyalueille kokonaan uusia autiotupia, näköalatasanteita, laavuja, kuivakäymälöitä, taukopaikkoja, aitoja, lintutorneja ja pitkospuita. Osa kohteista on mahdollista saavuttaa ainoastaan hiihtämällä.

Kolmen valtakunnan rajapyykki Suomen, Ruotsin ja Norjan rajalla on suosittu käyntikohde. Rajamerkille vievät pitkokset on uusittu. Rajapyykin sijainti on haastava ja rakennusmateriaaleja jouduttiin kuljettamaan niin laivalla kuin helikopterilla. Suomen kansallispuistoista Pallas-Yllästunturin on kaikista vierailluin. Vuonna 2020 raportoitiin yli 550.000 käyntiä.