Hulk-sarjakuvalehti huutokaupattiin ennätyshintaan – hinta kohosi lähes puoleen miljoonaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittujen sarjakuvalehtien varhaisten numeroiden jälleenmyyntihinnat voivat kohota valtaviin lukemiin. Yhdysvalloissa huutokaupattiin taannoin Marvelin Hulk-lehden harvinainen ensimmäinen numero ennätyshintaan.

Ensimmäinen The Incredible Hulk -sarjakuva myytiin ComicConnect-huutokaupassa 490 000 dollarin, eli noin 430 000 euron hintaan. Summa on suurin Hulk-lehdestä koskaan maksettu hinta. Lehden kuntoluokitus oli lähes uudenveroista vastaava 9,0.

ComicConnectin operatiivisen johtajan Vincent Zurzolon mukaan Hulkin ensimmäisen numeron hyvökuntoiset kappaleet ovat harvinaisia. Tämä johtuu erityisesti siitä, että lehdessä käytettiin halpalaatuista paperia. Lisäksi kansikuvan harmaa muste leviää helposti.