Lontoon Big Benin kellot soivat taas uutenavuotena – ensikerta neljään vuoteen

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Big Ben lukeutuu Lontoon tunnetuimpiin maamerkkeihin. Kaupungissa todistettiin uutenavuotena jännittävää hetkeä, kun parlamenttitalon tornin huipulla sijaitseva kello loi ensimmäistä kertaa nejään vuoteen.

Big Benin neljä vuotta kestänyt hiljaisuus johtui rakennuksen korjaustöistä, jotka aloitettiin vuonna 2017. Korjaustöiden aikana kellon huomattiin kärsineen mittavista vahingoista toisen maailmansodan pommitusten aikana. Korjausten hinnat kohosivat CNN-uutissivustonmukaan lopulta noin 95 miljoonaan euroon.

Big Benin kellojen kuulemisen lisäksi ihmiset pääsivät näkemään uutena vuotena jälleen kaikki tornin neljä kellotaulua. Hustoriallinen kellotorni valmistui 13 vuotta kestäneiden rakennustöiden päätteeksi vuonna 1856. Vaikka tornin virallinen nimi on Elisaetin torni, käyttää moni rakennelmasta sen suurimpaan kelloon viittaavaa Big Ben -nimeä.