Omakanta-palvelu kaatui – häiriö estää koronatodistuksen lataamisen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Omakanta-palvelusta on mahdollista nähdä omat terveystiedot, reseptit ja esimerkiksi koronatodistus. Kanta-palvelussa on kuitenkin ilmennyt keskiviikkona sen käyttöä rajoittava toimintahäiriö.

Kanta-palvelun tiedotteen mukaan palvelussa on havaittu häiriö, joka vaikuttaa ainakin Potilastiedon arkiston ja Omakannan toimintaan. Häiriö vaikuttaa muun muassa koronapassin hakemiseen. Häiriön syitä selvitetään.

Kanta tiedotti myöhemmin osan käyttäjistä pääsevän kirjautumaan Omakantaan, mutta koronapassin lataaminen ei ole edelleen onnistunut. Omakannan käyttäjiä on kehotettu lataamaan koronapassi omaan puhelimeen tai ottamaan siitä kuvakaappauksen, jotta se olisi käyttövalmiina myös mahdollisten häiriöidenkin aikana.