Talviuintikausi on alkanut koko maassa – paras pulahduskuva palkitaan

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Avantouinnilla on todettu olevan runsaasti terveysvaikutuksia ja monet haaveilevat kylmäuintiharrastuksen aloittamisesta. Usein se viimeinen sysäys lajin pariin puuttuu, eli varpaan kastaminen kylmään veteen. Suomen Latu järjestää Rakastu talviuintiin -viikon 10.–16. tammikuuta.

Kampanjaviikon aikana järjestetään talviuintiaiheinen webinaari, kuvakilpailu sekä jaetaan tietoa talviuinnista. Talviuintitunnelmia kannustetaan jakamaan #rakastutalviuintiin-tunnisteella Instagramissa, ja sykähdyttävin talviuintikuva palkitaan talviuintivarusteilla. Kuvakilpailu on käynnissä koko tammikuun ajan.

Talviuinti virkistää mieltä, edistää fyysistä terveyttä sekä tarjoaa mainiota seuraa. Uinti kylmässä vedessä rentouttaa ja edistää palautumista, laskee verenpainetta, parantaa vastuskykyä, tuo helpotusta nivelkipuihin sekä parantaa unen laatua.

Lajin aloittaminen on vaivatonta eikä vaadi suuria investointeja. Uima-asun lisäksi on suositeltavaa käyttää päähinettä ja jalkineita, jotka helpottavat avannolle siirtymistä. Talviuintiin tarkoitettuja neopreenijalkineita ja -käsineitä löytyy urheiluvälineliikkeistä.