Donald Trumpin oma somepalvelu käynnistyy helmikuussa: ”Twiittien sijaan totuuksia”

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump sai viime vuoden alussa porttikiellon suurimmille somealustoille. Trumpin tiimin on sittemmin tiedetty suunnitelleen omaa sosiaalista mediaa, joka ilmestyy tämänhetkisten tietojen mukaan helmikuussa.

Trump Media & Technology Groupin kehittelemä somepalvelu on nimeltään Truth Social. Somepalvelun oma sovellus julkaistaan The Verge -sivuston mukaan iOS-laitteille 21. helmikuuta. Kyseinen päivä tunnetaan Yhdysvalloissa presidenttien päivä -pyhäpäivänä.

App Storesta löytyvien kuvien perusteella Truth Socialin yleisilme muistuttaa varsin paljon Twitteriä. Twiittien sijaan julkaisuja kutsutaan kuitenkin termillä ”truth”, eli totuus.

Sovelluksen ennakkotilaaminen ja palvelun jäseneksi jonottaminen on jo mahdollista Truth Socialin verkkosivuilla. Toistaiseksi tiedossa ei ole, tuleeko palvelu olemaan virallisesti ilmestyessään avoin vain kutsun saaneille.