Helsingissä odottamaton näky – poro jolkotteli tiellä Pohjois-Haagassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poroihin törmätään yleensä Suomen luonnossa lähinnä Lapissa. Nyt vapaana liikkuvasta porosta on kuitenkin tehty havaintoja yllättävässä paikassa, maamme pääkaupungissa Helsingissä.

Poro nähtiin liikkumassa 7. tammikuuta puolenpäivän aikoihin Pohjois-Haaan kaupunginosassa noin seitsemän kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Poliisi on kuvaillut eläintä rauhalliseksi ja kesyn oloiseksi. Sen pelätään kuitenkin aiheuttavan vaaratilanteita liikenteessä, ja autoilijoilta onkin toivottu Hämeenlinnanväylän alueella erityistä varovaisuutta.

Eläintä on yritetty saada kiinni viranomaisten toimesta. Koska porot ovat Etelä-Suomen luonnossa harvinainen näky, epäilee poliisi vapaana liikkuvan eläimen olevan jonkun lemmikki. Poliisi onkin pyytänyt poron mahdollista omistajaa ilmoittautumaan.