Finnair kuljetti jouluna huimat 551,4 prosenttia enemmän matkustajia kuin vuotta aiemmin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Finnairin tuoreen tiedotteen mukaan matkustajaliikenneluvut paranivat selvästi joulukuussa. Sinivalkoiset siivet kuljettivat joulukuussa 602.700 matkustajaa eli 551,4 prosenttia enemmän kuin vuoden 2020 joulukuussa. Koronavirus vaikuttaa kuitenkin edelleen.

Finnairin mukaan COVID-19:n vaikutukset ja rajoiukset näkyivät varsinkin Pohjois-Amerikan sekä Aasian luvuissa, vaikka matkustus Suomesta ja Ruotsista Yhdysvaltoihin ja esimerkiksi Thaimaahan avautui jo marraskuun aikana. Finnair operoi päivittäin keskimäärin 230 lentoa, jossa on mukana myös rahtia kuljettavat koneet.

Finnairin lennoista 56,3 prosenttia saapui joulukuussa aikataulussa. Saapumistäsmällisyyteen vaikuttivat vaikeiden sääolosuhteiden lisäksi koronaan liittyvät haasteet, kuten uudet, nopealla varoitusajalla voimaan tulleet matkustusrajoitukset, jotka vaativat ylimääräisiä matkustusasiakirjatarkastuksia, sekä sairauspoissaolojen tavallista suurempi määrä, joka aiheutti sekä sisäisiä että palveluntarjoajien resurssihaasteita niin kotilentoasemalla kuin ulkoasemillakin.