Olvilta uusi alkoholiton lonkero – valmistetaan ylijäämä-appelsiineista

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alkoholittomien juomien suosio on viime vuosina lisääntynyt muidenkin kuin tipatonta tammikuuta viettävien keskuudessa. Toistaiseksi alkoholittomia lonkeroita on kuitenkin ollut valikoimassa melko vähän esimerkiksi alkoholittomiin oluisiin verrattuna.

Olvi tuo tammikuussa markkinoille Iisalmi 0% lonkero -juoman. Appelsiinin makuinen lonkeron valmistuksessa käytetään hyödyksi hävikkiä. Lonkeron The Helsinkin Distilling Companyn appelsiinitisle valmistetaan nimittäin K-ryhmän ylijäämä-appelsiineista.

– Super premium -lonkerot ovat olleet kasvussa jo muutaman vuoden ja siksikin on mahtava juttu, että saamme nyt tarjota super premiumia myös alkoholittomiin lonkeroihin. Toivottavasti tämä Olvin Iisalmen tehtaalla valmistettu tuote osaltaan kannustaa ihmisiä miettimään kiertotaloutta, kuvailee Olvin markkinointijohtaja Olli Heikkilä tiedotteessa.

Alkoholittomien siidereiden, lonkeroiden ja mocktailien myynti on K-ryhmän mukaan kehittynyt 94 prosentilla kahden vuoden takaiseen verrattuna. Yhtiön keskitetystä valikoimasta kerrotaan löytyvän yli 150 alkoholitonta olutta ja yli 120 alkoholitonta siideriä, lonkeroa, mocktailia ja viiniä.