Tammikuussakin voi tehdä puutarhatöitä – suunnittelu on tärkeä osa menestystä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Viherpeukaloilla saattaa sormet syyhytä jo kasvimaan kimppuun. Puutarhakalenterin mukaan tammikuussa voi tehdä tärkeitä pihan ja puutarhan töitä – ainakin suunniteluasteella. Nyt on aika miettiä, mitä kasveja kasvimaalleen haluaa ja kuinka paljon.

– Piirrä kasvimaan, kasvihuoneen tai parvekkeen pohjakartta, Puutarhakalenteri vinkkaa lähtökohdaksi suunnittelulle.

Suunnitelmat voivat olla suuripiirteisiä, eikä jokaisen kasvin varmaa sijaintia ole tarvetta vielä tietää millintarkasti. Osana operaatiota on lumen pudottaminen katolta ja puiden ja pensaiden oksilta, jotta ne eivät mene rikki tai taivu. Kasvihuone kannattaa tuulettaa kunnon pakkasella.

Tammikuussa voi myös aloittaa esikasvatuspurkkien keräämisen. Asiaan sopivat kaikki jogurtti- ja säilykepurkit. Muista myös hankkia siemenet ajoissa.