Honor julkaisi taittuvanäyttöisen Honor Magic V -lippulaivapuhelimen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologiayhtiö Honor julkaisi eilen iltapäivällä Suomen aikaa uuden lippulaivansa, joka on taittuvanäyttöinen Honor Magic V. Yhtiön ensimmäisessä taittuvanäyttöisessä laitteessa on normaalin puhelimen tavoin yksi suuri 6,45 tuuman etunäyttö, mutta laitteen sisäpuolelta avautuu suurikokoinen tablettimainen 7,9 tuuman taittuva näyttö. Julkistustilaisuudessa esiteltiin miten uusi waterdrop-rakenne mahdollistaa näytön taittumisen kilpailijoiden laitteita pienempään tilaan.

Kuva: Honor Magic V

Laitteen etunäytön resoluutio on 2560 × 1080 pikseliä ja avautuvan näytön resoluutio on 2272 × 1984 pikseliä, joten suuri näyttö on muodoltaan lähes neliö. Taittuvanäyttöisissä laitteissa ongelmaksi on muodostunut näytön ja saranoiden kestävyys, ja Honorin uutuudessa ongelmia on taklattu muun muassa käyttämällä hiilikuitua ja titaania. Valmistajan mukaan näytön keskikohtaa ei huomaa, kun se on käytössä avattuna. Waterdrop-rakenteen ansiosta näyttöön ei pitäisi muodostua lainkaan varsinaista taitosta.

Kuva: Honor Magic V

Honor Magic V sisältää kolme 50 megapikselin takakameraa ja kaksi 42 megapikselin etukameraa. Laitteen takaosassa olevista kameroista yksi on pääkamera, toinen on ultralaajakulma ja kolmas keskittyy erityisesti värien tallentamiseen. Toinen etukameroista sijaitsee etunäyttöön upotettuna ja toinen avattavaan näyttöön upotettuna. Laite tulee myöhemmin myyntiin 128 ja 256 gigatavun muistilla varustettuina versioina.

Laitteessa on uusi Magic UI 6.0 -ohjelmisto ja Magic Live -tekoälytoiminto. Ulkoista muistikorttia laitteeseen ei ole liitettävissä. Laitteen 4750 mAh akku latautuu Honor SuperCharge 66 W -pikalatauksella puolilleen jopa vartissa ja täyteen 40 minuutissa. Laitteessa sormenjälkilukija on sijoitettu sivulle. 5G-yhteyksillä varustettu Honor Magic V pitää sisällään kaksi nano-SIM -paikkaa kahdelle eri liittymälle. Lataus ja tiedonsiirto tapahtuvat USB-C -portin kautta.