Volkswagenin legendaarisesta hippipakusta täyssähköversio

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksalaisen Volkswagenin klassinen Kleinbus-automalli tunnetaan yleisesti hippipaku-lempinimellä. Nyt automerkki suunnittelee täyssähköautoa, joka on eräänlainen uusi versio legendaarisesta Kleinbusista.

Volkswagenin toimitusjohtaja Herbert Diess tarjosi ID Buzz -nimisestä automallista esimakua Twitterissä. Virallisesti 2020-luvulle päivitetty hippipaku esitellään yleisölle 9. maaliskuuta. Alun perin yhtiön oli tarkoitus esitellä ajoneuvoa vasta vuonna 2023.

Automotive News -sivuston mukaan Volkswagenin tarkoituksena on myydä ID Buzz -autoa Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Täyssähköauton prototyyppiä on jo koeajettu Saksassa viime kesänä. ID Buzzia on kuvailtu yhdeksi Volkswagenin odotetuimmista automalleista vuosikymmeniin.