Pahaimaineisesta Tinder-huijarista Netflix-dokumentti – uhrien joukossa myös suomalaisia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Israelilainen Shimon Hayut huijasi vuosien varrella miljoonia euroja Tinder-pareiltaan esiintymällä venäläisenä timanttimogulina. Uhrien joukossa oli myös suomalaisia naisia. Tapaukseen, huijausten kohteiksi joutuneisiin ja pahamaineiseen huijariin tutustutaan pian Netflix-dokumentissa.

Suomessa Tinder-huijarin jäljillä -nimellä esitettävä The Tinder Swindler -dokumentti ilmestyy Netflixiin 2. helmikuuta. Dokumentissa puheenvuoro annetaan muun muassa rikosten uhreille. Elokuvan tekijöiden aikaisempiin tuotantoihin lukeutuvat  dokumentit Three Indentical Strangers ja Näpit irti kissoista: Nettitappajan jäljillä.

Shimon Hayutin uhreista useat olivat pohjoismaisia naisia. Hayut tuomittiin rikoksistaan Suomessa vuonna 2016, ja seuraavana vuonna hänet karkotettiin Israeliin. Mies jatkoi rikosten tekemistä, kunnes hänet otettiin jälleen kiinni Kreikassa vuonna 2019 ja tuomittiin 15 kuukauden vankeusrangaistukseen Israelissa.