Pikkulasten juomapullossa vaanii vaara – palauta kauppaan jos olet ostanut

Koti & Asuminen Terveys · Tim Isokivi

Ruokavirasto ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes ovat perehtyneet pikkulapsille tarkoitettujen juomapullojen turvallisuuteen. Yhteensä kymmentä juomapulloa testautettiin Tullilaboratoriossa. Yhdessä niistä ilmeni vakava turallisuuspuute.

Vaaralliseksi soittautui Zefal Little Z 350 ml -pullo. Vetotestissä pullon korkin suukappale irtosi, mikä saattaa aiheuttaa lapselle tukehtumisvaaran. Tuotetta myyneet Oy Huntteri Ab ja Cycle Service Nordic Oy ovat vetäneet pullot vapaaehtoisesti pois myynnistä ja pyytävät kuluttajia palauttamaan ostetut tuotteet liikkeisiiin.

Lasten juomapullojen täytyy läpäistä tarkat turvavaatimukset. Tullilaboratoriossa selvitettiin liukeneeko tuotteista haitallisia aineita, onko niissä irtoavia pieniä osia tai sormiloukkuja aiheuttavia osia, ovat kahvat ja kiinnittimet pitäviä ja onko niissä vaaraa aiheuttavia naruja tai solmukoita. Kaikki testatut juomapullot täyttivät kemialliset vaatimukset. Yhdeksästä juomapullosta ei myöskään löydetty mekaanisia puutteita.