Englannissa löydettiin valtavan merihirviön fossiili – kokoa 10 metriä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britanniassa on tehty merkittävä muinaislöytö. Midlandsista löydettiin dinosaurusten aikaan eläneen, merilohikäärmeeksi kuvaillun eläimen fossiili. Kyseessä on Iso-Britannian historian suurin fossiililöytö.

Löydetty ichtyosauruksen fossiili on noin 10 metriä pitkä. Pelkästään sen pääkallo painaa tonnin. Kyseessä on ensimmäinen Iso-Britanniasta löydetty temnodontosaurus trigonodon -alalajin edustaja.

Fossiilin löysi Rutlandin paikallisen luontojärjestön Joe Davis tehdessään rutiinityötä Rutlandin suojalualueella. Lehdistötiedotteen mukaan hän huomasi mudasta pilkottavan jotain, jotka osoittautui muinaisen pedon selkänikaman osaksi.

Löydetty ichtyosaurus eli noin 180 miljoonaa vuotta sitten. Esihistorialliset kalaliskot muistuttivat ulkonäöltään nykyisiä delfiinejä, mutta nisäkkäiden sijaan ne olivat matelijoita. Ichtyosaurusten koot vaihtelivat noin metristä aina 25 metrin pituuteen.