Mies tekaisi kuolemansa välttyäkseen syytteiltä – löytyi ulkomailta koronatartunnan ansiosta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Seksuaalirikoksesta syytetty mies on jäänyt kiinni koronaviruksen ansiosta. Kuolemansa lavastanut yhdysvaltalainen Nicholas Rossi löydettiin Skotlannista, jossa hän oli sairaalahoidossa covid 19 -taudin vuoksi.

Nicholas Alahverdian oli etsintäkuulutettuna Utahin osavaltiossa vuonna 2008 tapahtuneeseen raiskaukseen ja vuonna 2018 tapahtuneeseen pahoinpitelyyn liittyen. Vuonna 2020 miehen kuitenkin väitettiin kuolleen syöpään, ja hänelle järjestettiin jopa muistotilaisuus. Noin kuukausi sitten kävi ilmi, että Alahverdian oli hengissä hengityskoneessa skottilaisessa sairaalassa.

Alahverdianin verinäytteen DNA kirjattiin NBC-uutissivuston mukaan tietokantaan, josta selvisi että hänet on etsintäkuulutettu Yhdysvalloissa. Mies oli esiintynyt useilla peitenimillä, kuten Nicholas Rossi ja Arthur Knight. Skotlannissa pidätetty mies tullaan luovuttamaan Yhdysvaltoihin. Alahverdian on jo ennestään tuomittu kahdesta Ohiossa vuonna 2008 tapahtuneesta seksuaalirikoksesta. Lisäksi häntä epäiltiin kuolemansa tekaisemisen aikoihin petoksista.