Oscar-gaalassa jälleen juontaja – ensikertaa sitten vuoden 2018

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oscar-gaala on määrä järjestää tänä vuonna 27. maaliskuuta. Yhdysvaltojen elokuva-alan suurimmassa gaalajuhlassa nähdään monen vuoden tauon jälkeen jälleen juontaja.

Uutisen paljasti Hulu Originals ja ABC Entertainment -yhtiöiden johtaja Craig Erwich tiistaina. Oscar-gaalassa on ollut viimeksi mukana juontaja vuonna 2018, jolloin tehtävää hoiti talk show -juontaja Jimmy Kimmel. Kimmel toimi gaalan juontajana myös vuonna 2017.

Toistaiseksi tiedossa ei ole, kuka vuoden 2022 Oscar-gaalan juontaa. Marvelin tuorein Spider-Man -tähti Tom Holland ilmaisi taannoin kiinnostuksensa toimia tapahtuman juontajana. The Hollywood Reporter -lehden mukaan Yhdysvaltojen elokuva-akatemia onkin käynyt näyttelijän kanssa neuvotteluja asiasta.

Oscar-gaalan juontotehtäviin on tyypillisesti pestattu näyttelijöitä ja koomikoita. 2010-luvulla tehtävässä on nähty muun muassa Chris Rock, Neil Patrick Harris, Ellen DeGeneres ja Family Guyn luoja Seth MacFarlane.