Myrsky iski Suomeen! Ahvenanmaalla mitattiin hirmumyrskylukemia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomeen iski sunnuntain ja maanantain välisenä yönä voimakas talvimyrsky. Voimakkaat tuulet ja lumimyräkkä ovat huonontaneet ajokelejä huomattavasti ja aiheuttanut laajamittaisia säkökatkoksia eri puolilla maata.

Talvimyrsky on koetellut muun muassa Varsinais-Suomea ja Saaristomerta. Ahvenanmaalla on Forecan mukaan mitattu jopa hirmumyrskyn rajan ylittäviä tuulenpuuskia. Niistä voimakkain, 38,9 metriä sekunnissa puhaltanut puuska, mitattiin Kumlingen mittauspisteellä.

Hirmumyrskylukemiin ennättäneet tuulet koettelivat saariston lisäksi myös Varsinais-Suomen rannikkoa. Esimerkiksi Raumalla mitattiin nimittäin 33,4 metrin sekunnissa puhaltanut tuulenpuuska. Myrsky on aiheuttanut Varsinas-Suomessa jopa tuhansia talouksia koskeneita sähkökatkoja.