Alkon myynti laski viime vuonna selvästi – samppanjan suosio kasvoi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Alkosta ostettiin noin 89 miljoonaa litraa juomia viime vuonna. Määrä on noin neljä prosenttia edellisvuotta vähemmän. Viinien myynti laski lähes viisi prosenttia, mutta samppanjaa ostettiin lähes 18 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020.

– Koronarajoitukset vaikuttivat viime vuoden aikana edelleen matkustajatuontiin ja ravintola-anniskeluun, mikä kohdisti myyntiä enemmän meille ja vähittäiskauppaan. Kokonaisuutena kotimaassa myydyt alkoholilitrat vähenivät Valviran tilastojen mukaan lähes neljä prosenttia, sanoo Alkon toimitusjohtaja Leena Laitinen.

Alkoholittomia juomia myytiin lähes 17 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020. Alkossa oli asiakaskäyntejä noin 55 miljoonaa, joka oli kolmisen prosenttia vähemmän kuin vuonna 2020. Verkkokauppatilaukset sen sijaan kasvoivat 27 prosenttia. Alkon kautta kertyi yhteensä 966 miljoonaa alkoholi- ja arvonlisäveroa, mikä oli miljoona euroa vähemmän kuin vuonna 2020.