Baby Shark murskasi ennätyksen – ensimmäisenä yli 10 miljardia katselukertaa Youtubessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtuben katsotuimman videon taustalla eivät ole suinkaan Luis Fonsin, Ed Sheeranin tai Psyn kaltaiset poptähdet. Maailman katsotuin video palvelussa on Baby Shark Dance -lastenlaulun musiikkivideo.

Nyt Baby Shark on saavuttanut Youtubessa uuden virstanpylvään. Se on ensimmäisenä videona rikkonut 10 miljardin katselukerran rajan palvelussa. Katsotuimpien videoiden toisella sijalla on Luis Fonsin Despacito -musiikkivideo, jolla on 7,7 miljardia katselukertaa.

Youtuben katsotuimmaksi videoksi kohonnut Baby Shark on eteläkorealaisen opetusvälineitä valmistavan Pinkfong-yhtiön versio klassisesta lastenlaulusta. Amerikankorealaisen Hoge Segoinen laulamasta kappaleesta tuli ilmestyessään viraalihitti Aasiassa ja myöhemmin koko maailmassa. Sittemmin Baby Sharkista on tehty muun muassa tv-ohjelma ja runsain määrin oheistuotteita.