Kouvola ja Kotka muuttuvat VR:n lähiliikennealueeksi – muutos voimaan vuoden alusta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Junaliikenne Lahdesta Kouvolaan, Kotkaan ja Kotkan satamaan muuttuu VR:n lähiliikenteeksi 5. tammikuuta 2022 alkaen. Muutoksen myötä matkustusehdot, palvelumalli ja hinnoittelu yhdenmukaistuvat muun lähiliikenteen kanssa ja suurin osa lipun hinnoista laskee.

Lahdesta Kouvolaan ja Kouvolasta aina Kotkan satamaan asti liikennöidään VR:n lähijunakalustolla myös jatkossa. Kouvolasta Kotkan satamaan otetaan käyttöön uusi O-junatunnus.

– Muutoksella selkeytämme alueen junamatkustamista. Reitit, aikataulut ja kalusto pysyvät samana, mutta hinnoittelu yhdenmukaistuu muun lähiliikenteen kanssa. Asiakkaalle ehdottomasti suurin hyöty on tasahinta: lähijunissamme lipun hinta pysyy aina samana kullakin reitillä, kertoo lähiliikennejohtaja Anu Punola.

Jatkossa junissa kiertävät lähiliikennekonduktöörit asiakkaita opastamassa ja neuvomassa. Lähiliikennekonduktöörit liikkuvat työvuoron aikana junasta toiseen ja auttavat asiakkaita myös laiturialueilla. Pareittain kulkevat lippukonduktöörit varmistavat junissa ollessaan matkustusoikeuden katsomalla matkaliput.

VR tekee matkaketjuyhteistyötä sekä Kouvolan että Kotkan joukkoliikenteiden kanssa. Molempien kaupunkiliikenteessä toimivasta Waltti Mobiili -sovelluksesta voi ostaa myös yhteislippuja, jotka toimivat sekä alueen junissa että muussa joukkoliikenteessä.