Revontulia päästiin ihailemaan viikonloppuna eri puolilla Suomea – upeasta videosta somehitti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Revontulia päästään ihastelemaan yleensä parhaiten pohjoisessa Suomessa. Viikonloppuna revontulet valaisivat kuitenkin näyttävästi ilta- ja yötaivasta jopa maan eteläosissa saakka.

Revontulia päästiin ihastelemaan Suomessa sekä perjantain ja lauantain välisenä yönä että lauantai-iltana ja sunnuntain vastaisena yönä. Valoilmiön kirkkaus johtui revontulille otollisista olosuhteista. Aurinkotuulen nopeus oli korkea, ja sää oli selkeä monissa osissa maata.

Sosiaalisessa mediassa levisi viikonlopun aikana upeita kuvia ja videoita taivaalla hohtaneista revontulista. Valokuvaaja Jari Romppaisen Lapissa kuvaamasta revontulivideosta tuli jopa hitti TikTokissa. Se keräsi lyhyen ajan sisällä miljoonia katselukertoja.

@jarcce Last night we saw something grazy 😍🥺#northernlights #revontulet #suomi #finland #lappi #lapland #nightsky #videography ♬ Reflections on a Hero – Trevor Morris