Nyt tuli varoitus huonoista ajokeleistä – myrsky iskee Suomeen

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Säässä on koettu kuluneina viikkoina melkoista vaihtelua, ja nyt suomalaisia on kehotettu varautumaan huonoihin ajokeleihin. Lämpimän keskiviikon jälkeen maahan on iskemässä uusi talvinen myrsky.

Lumi huonontaa Forecan mukaan ajokeliä Suomen etelä- ja keskiosassa torstain vastaisena yönä ja torstain aikana. Itärajalla ja kaakossa lumisadetta on odotettavissa perjantainakin. Tiedossa on myös voimakasta tuulta.

– Pahimmat tuulet näyttävät jäävän avomerelle, mutta yksittäisiä tuulivahinkoja voi tulla etenkin lounaassa ja etelässä. Se, mikä aiheuttaa kuitenkin tällä kertaa tuulta enemmän haittaa mantereen puolella on sakea lumentulo, meteorologi Markus Mäntykannas paljastaa.

Lunta voi kertyä paikoitellen kymmenen senttimetriä. Etelä- ja Keski-Suomessa ajokelin varoitetaan olevan torstain aikana jopa erittäin huono. Liikenteeseen suositellaan lähtemään vain välttämättömistä syistä.

Myrskyisät kelit voivat jatkua puuskaisen pohjoistuulen ja lumisateen vuoksi vielä perjantaina. Lumen alla voi olla petollisen liukasta, minkä vuoksi liukkauteen kannattaakin varautua koko loppuviikosta niin autoteillä, kevyen liikenteen väylillä kuin jalkakäytävilläkin.