Koira joutui pulaan – pelastettiin droneen kiinnitetyn makkaran avulla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Droneista voi olla hyötyä yllättävilläkin tavoilla. Taannoin Iso-Britanniassa vaaratilanteeseen joutunut koira onnistuttiin pelastamaan kiinnittämällä lennokkiin makkara.

Omistajiltaan kadonnut kolmivuotias Millie-koira paikannettiin mutaiselta rannikolta Hampshiren Havanissa. Koira oli vaarassa hukkua lähestyvän nousuveden vuoksi. Paikallinen Denmead Drone Seach and Rescue -järjestö keksi lopulta keinon houkutella Millie korkeammalle alueelle, jossa nouseva vesi ei uhkaisi sitä.

Koiran läheisyyteen lennätettiin drone, johon oli kiinnitetty narulla makkara. Nälkäinen lemmikki lähti seuraamaan herkkua ja päätyi tällä tavoin turvaan.

– Millie rakastaa ruokaa ja syö mitä vain, raakoja porkkanoita, kurkkua… Mutta erityisesti se pitää makkarasta. Liha on Millien lempiruokaa, joten makkara oli varmasti paras asia jolla sitä voitiin houkutella, koiran omistaja Emma Oakes kuvaili The Guardian -lehdelle.