Sairaanhoitaja vain esitti antavansa koronarokotteita – valvontakamera paljasti huijauksen

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Italian poliisi on pidättänyt sairaanhoitajan, jota epäillään rokotehuijauksesta. Hoitajan uskotaan teeskennelleen antaneensa rokotteita rokotevastaisille henkilöille, jotta nämä saisivat koronapassin hyödyt. 58-vuotias hoitaja jäi kiinni rokoteasemalle asennetun kameran ansiosta.

Videolla nainen lataa koronarokotetta ruiskuun, mutta tyhjentääkin sen paperiliinaan. Tämän jälkeen hän esittää työntävänsä ruiskun potilaan käteen. Italian Palermossa työskennellyt hoitaja pidätettiin lauantaina. Poliisin mukaan nainen oli myös ottanut itse väärennetyn rokotteen todellisen sijaan.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun terveydenhoitoalan työntekijöitä on epäilty Italiassa rokotehuijauksista. The Guardian -lehden mukaan rokotevastaiset ovat italiassa valmiita maksamaan jopa satoja euroja väärennetyistä koronpasseista.