Hälytysviesti herätti hämmennystä Yhdysvalloissa – Jokeri riehui Gotham Cityssä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Missourin asukkaat saivat hämmästyä toden teolla puhelimiinsa ilmestyneen hätäviestin ansiosta. Viestin perusteella Batmanin arkkivihollinen Jokeri oli irrallaan vanhat metkut mielessään.

Puhelimiin ilmestyneen hätävaroituksen mukaan Missourin Gotham Cityssä etsittiin violetin ja vihreän väristä vuosimallin 1978 Dodge 3700-autoa. Moni huomasi auton tuntomerkkien sopivan vuonna 1989 ilmestyneen Batman-elokuvan Jokerin käyttämään ajoneuvoon. Missourissa ei myöskään ole Gotham Cityä, vaan kyseessä on Batmanin ja Jokerin fiktiivinen kotikaupunki.

Missourin liikennettä valvova poliisi ilmoitti pian kyseessä olleen väärä hälytys. Osavaltion asukkaiden puhelimiin oli vahingossa päätynyt testiviesti, jonka tarkoituksena oli Kansas City Star -lehden mukaan varmistua hälytysjärjestelmän toimivuudesta todellisten vaara- ja kriisitilanteiden aikana.